Decontare
CAS

Canule Traheale Pret – Informatii – Tehnologie Avansata

Traheostomia reprezintă scurtcircuitarea căilor respiratorii superioare (supratraheale) cu ajutorul unei canule traheale speciale introdusă în trahee printr-o “stomă” creată chirurgical, pentru a realiza o comunicare între cavitatea traheală şi aerul atmosferic, permiţând astfel ventilaţia.

Această tehnică face parte din cele mai vechi proceduri chirurgicale cunoscute în medicină încă din Antichitate. Etimologia cuvântului traheostomiei vine din cuvintele grecești: stom- care înseamnă “gură” și trachea și se referă la deschiderea permanentă sau semipermanentă a traheei.

În paliație prin traheotomie și montarea unei canule traheale se facilitează respirația prin deschiderea căilor aeriene la nivelul traheii în cazurile de dispnee acută sau cronică prin obstrucție laringiană de natură tumorală și netumorală

,,La ora actuală, există multe tipuri de canule traheale care prezintă diferențe ușoare, deseori subapreciate, dar care au indicații specifice în funcție de necesitățile fiecărui pacient. Aceste diferențe depind de indicația traheotomiei, respectiv considerațiile anatomice, vârsta pacientului și disponibilitatea acestuia, pe lângă alte condiții

Canulele fenestrate cu mandren au o deschidere în partea superioară a canulei, deasupra manșonului, care permite bolnavului să respire prin partea superioară atunci când este schimbată canula interioară

Pentru îngrijirea corectă a canulei traheale și pentru menținerea unui confort ridicat al pacienților, personalul medical trebuie să facă instruirea corectă a familiei și voluntarilor pentru:

 1. observarea atentă a respirației bolnavului, raportarea eventualelor tulburări ale acesteia ca și a acceselor de tuse ce pot apărea în timpul deglutiției (suspicionare de fistulă traheo-esofagiană);
 2. învățarea modului de curățare și sterilizare a canulei interioare;
 3. învățarea, în caz de nevoie, a repunerii canulei, când aceasta a fost expulzată accidental;
 4. semnalarea eventualelor infecții, sângerări.

Traheostomia a suportat secole de negare și respingere, precum și multe eșecuri. În zilele noastre, această procedură este acceptată ca atare. Traheostomia și montarea unei canule traheale au salvat și îmbunătățit calitatea vieții a sute de mii de pacienți.

Laringectomia totala sau partiala este o operatie mutilanta care presupune indepartarea totala sau partiala a laringelui si/sau a corzilor vocale, ceea ce inseamna imposibilitatea pacientului de a mai expira aerul pe nas si/sau gura, ori fonatia normala. Si in urma acestei operatii se utilizeaza canule traheale.

In primele 6 luni de la operatie, poate chiar un an, pacientul trebuie sa poarte canule din material dur, nu din silicon. Dupa ce edemul aparut in urma operatiei se retrage, acesta poate folosi si canule traheale din silicon.

Canulele fenestrate imbunatatesc procesul de fonatie si chiar confortul pacientului. In cazuri particulare, unii medici doresc ca fenestrarea sa o faca personal, pentru a respecta perfect anatomia pacientului.

Casa de Asigurari deconteaza suma de 1.698,32 lei, pentru 4 bucati canule traheale.

Clarfon ofera o gama variata de canule traheale si butoane fonatorii confectionate din materiale si forme diferite, astfel incat fiecare pacient sa beneficieze de proteza corecta. Medicul alege individual tipul de proteza potrivita fiecarui pacient si o recomanda in consecinta.

Clarfon colaboreaza cu 2 mari producatori de proteze traheale si fonatorii, Fahl si Servona, iar in continuare puteti gasi mai multe informatii despre principalele modele de canule din portofoliul nostru.

Producator : FAHL

 1. Canula Biesalski

 2. Este confectionata din PVC medical (material dur), se poate folosi imediat dupa operatia de traheostomie/laringectomie partiala sau totala. Nu este fenestrata. Dupa perioada de vindecare a locului operatiei – aprx 6 luni – se poate inlocui cu o canula din silicon.

  Setul contine o canula externa, 2 canule traheale interne, o valva de vorbire, un capac tuse (sau pt dus – are capul in jos, pentru a nu permite intrarea apei in gaura canulei), un adaptor de 15 mm (pentru situatiile de respiratie prin ventilare) si o bentita de fixare.

  Aceasta canula este in pretul CASS.

 3. Canula Duratwix Lingo

 4. Este confectionata din poliuretan termosenzitiv (devine mai moale la temperature corpului) , cu o aderenta mica la secretii. Este livrata cu doua canule interioare , una fiind fenestrata si un ajutor de insertie (obturator).

  Canula externa este fenestrata , ceea ce ofera un mai mare confort pacientului si ajuta la procesul de vorbire.

Producator : SERVONA

 1. Canula Elasto Tube Standard

Este confectionata din poliuretan termosenzitiv – PUR – (devine mai moale la temperatura corpului), are forma conica, cu o aderenta mica la secretii. Se poate folosi si cu o canula interna.

 1. Canula Elasto Tube Voice

Este confectionata din poliuretan termosenzitiv – PUR – (devine mai moale la temperatura corpului), are forma conica, cu o aderenta mica la secretii, valva de vorbire. Canula externa este fenestrata, ceee ce ofera un mai mare confort pacientului si ajuta la procesul de vorbire.

 1. Canula Servox Elasto Tube

Este confectionata din poliuretan termosenzitiv – PUR – (devine mai moale la temperatura corpului), are forma conica, cu o aderenta mica la secretii. Sunt disponibile 2 modele: canula externa sau canula interna, fenestrate sau normala. Le puteti combina astfel incat sa formati o canula cu mandren.

 1. Canula Servox Soft Tube 22

Este confectionata din silicon, masurile incep de la 12 mm la flanse (diametrul stomei), cee ace corespunde masurii 8. Nu are canula interna. Canula din silicon ofera un mai mare confort pacientului. Aceste canule pot fi fenestrate sau normale. Canulele Traheale SOFT TUBE CONNECT prezinta un conector la care pot fi atasate aparatele de ventilatie artificiala (posibil ca aceasta canula sa fie mai utila in spitale).

Canule Traheale Pret – Detalii – Tehnologie Avansata